Lou Kindt naar GREENYARD Maaseik

“Kan je een nieuwsbriefje schrijven over onze volgende inkomende transfer?” vroeg Marc van het managementteam. Hij probéérde het luchtig te laten klinken, maar zijn stem trilde van opwinding. Voor déze jongen is zoiets het signaal om alles te laten vallen, de oren te spitsen en zich even schrap te zetten. Wat volgde, deed ons net niet van onze stoel tuimelen. “Ja, 1 april zeker?” was alles wat we nog konden riposteren. Neen, het was géén aprilgrap: Lou Kindt speelt de komende twee seizoenen in het truitje van GREENYARD Maaseik.

Misschien zijn er mensen bij wie de naam Lou Kindt géén belletje doet rinkelen, maar dat zijn dan beslist geen volleybalvolgers: Lou Kindt (°25/5/1997, 2m02) behoort tot de strafste beloftes van zijn generatie.

Lou begon te volleyen in zijn thuisbasis, het Oost-Vlaamse Gavere. Via buurgemeente Nazareth ging het naar de Volleybalschool in Vilvoorde. Asse-Lennik (en dus daarna Aalst) was een evidente keuze in combinatie met studies kinesitherapie in Brussel. Twee jaar geleden lokte Knack het raspaardje naar Roeselare.

Lou is opgeleid als receptie-hoekspeler maar promoveerde in seizoen 2018-2019 tot opposite, als stand-in voor Tuerlinckx. Toen deze laatste in december in de lappenmand lag, verving Lou Kindt hem met verve en met klasse in een paar topmatchen (o.a. Europees in Kazan, beker in Maaseik). Wie erbij was in de STEENGOED Arena, in december (die memorabele halve finale van de beker: winnen maar daarna de golden set inleveren, weet je nog?), weet dat we een diamant binnenhalen die klaar is voor het grote werk…

GREENYARD Maaseik en zijn tweevoudige coach van het jaar Joel Banks zijn inderdaad van mening dat Lou toe is aan een volgende stap in zijn ontwikkeling: op zijn 22ste wordt het tijd om uit de schaduw van Straffe Hendrik te treden. Die kans krijgt hij bij de kersverse landskampioen.

Lou Kindt maakt uiteraard al jaren deel uit van de Young Red Dragons, maar vanaf deze week begint hij – net zoals onze Simon Peeters en Elias Thys – met de verjongde ‘échte’ Red Dragons aan de voorbereiding op de Europese zomercampagne. (De anciens en sterkhouders in buitenlandse loondienst krijgen nog even rust.)

GREENYARD Maaseik gaat dus resoluut voort op de ingeslagen weg: Belgisch jong toptalent in een uitgebalanceerde spelersgroep laten doorgroeien tot de absolute top.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *