Stad Bree huldigt sportkampioenen 2018-2019

Afgelopen vrijdag werden alle sportkampioenen in de Breughelzaal in Bree gehuldigd door het schepencollege en de sportraad van Bree voor hun bijzondere sportprestaties van het afgelopen seizoen. In totaal werden er 56 individuele sporters en 29 ploegen gehuldigd voor hun sterke sportprestaties. Traditioneel worden aan het eind van de avond de sportpersoonlijkheden van het jaar bekend gemaakt:

G-sporter van het jaar: Cindy Van Den Bosch
Cindy is lid van G-badmintonclub Het Pluimke en behaalde al enkele jaren op rij goud bij de Special Olympics.

Beloftevolle jongere van het jaar: Rens Vanaken (judo Bree)
Uren training, sparren met vrienden, stages in binnen- en buitenland maakten van deze judoka een te duchten tegenstander op tornooien. Onze beloftevolle jongere behaalde zowel op het Limburgs, Vlaams als Belgisch Kampioenschap Judo een zilveren medaille bij de U15.

Sportploegen van het jaar
Team Synchro U12 (Synchro Bree)
Deze dames behaalden goud zowel op het Vlaams als Belgisch Kampioenschap.
Anouk Bosmans, Emma Van der Velden, Alissa Haels, Ella Cornelissen, Liv Stals, To Winters, Celeste Wouters, Fee Gommers

U12 Bull Dogs (Bree Basket)
Deze talentvolle ploeg werd Provinciaal Kampioen bij de U12 in reeks A. Ze noemen zichzelf de Bull Dogs en wisten een ongeslagen seizoen te spelen.

Lifetime achievement award: Johny Nelissen en Myriam Vrolix (trailrunning)
Dit sportieve koppel begon 15 jaar geleden met hardlopen en namen meermaals deel aan halve en hele marathons in binnen- en buitenland. In 2011 startten ze met trailrunning: lopen op onverharde paden in de natuur, single tracks, hoogteverschillen en technische paden. Sindsdien blijven ze zich jaarlijks uitdagen met afstanden van 100km en meer. Dit powerduo leeft voor de sport!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.