Stadsbestuur en UNIZO Maaseik ondertekenen Charter voor de Ondersteuning van de Lokale Economie

Afgelopen woensdag zat het quasi voltallige schepencollege aan tafel met UNIZO Maaseik. De ondernemers formuleerden hun vragen en bezorgdheden in naam van de lokale zelfstandige dienstverleners, kleinhandel, horeca en kmo’s. Het ging daarbij concreet over maatregelen voor een betere dienstverlening, kernversterking en ruimte voor ondernemers. Aansluitend zetten burgemeester en voorzitter hun handtekeningen onder het Charter.

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen overhandigde UNIZO Maaseik haar dossier met ondernemersprioriteiten aan alle lokale politieke partijen. Daarin vragen lokale ondernemers een krachtig economisch beleid te voeren. Het stadsbestuur en UNIZO bespraken vorige woensdag een rist concrete actie- en verbeterpunten die grotendeels opgenomen zijn in het nieuwe bestuursakkoord.

Een ondernemersvriendelijk college van burgemeester en schepenen engageert zich voor deze tien prioriteiten ter ondersteuning van de lokale economie en dit in het belang van heel de lokale samenleving.

Naar aanleiding van dit eerste overleg van UNIZO Maaseik met het nieuwe schepencollege hebben beide partijen zich voorgenomen de komende jaren de krachten te bundelen en constructief samen te werken aan een sterk economisch beleid voor Maaseik. UNIZO Maaseik zal verder toezien op de uitvoering van haar prioriteiten en houdt zich beschikbaar om het stadsbestuur hierin te ondersteunen en te versterken.

Er zal regelmatig overleg plaatsvinden om werk te maken van deze prioriteiten. Met rapportering via UNIZO aan achterban, ondernemers, ondernemersverenigingen en burgercomités, aan pers en publiek.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *