Succesvolle Kinrooise Aspergefeesten

Zoals de traditie het voorschrijft, staat het eerste weekend van mei in het teken van ‘ons witte goud’ met de jaarlijkse Aspergefeesten. De locatie van dit jaar was het aspergebedrijf van Leo Henckens en Carine Snijkers in Geistingen.

Het drie dagen durende volksfestijn startte afgelopen vrijdag met “The White Gold Party”. Samen met goed driehonderd bezoekers zette DJ Oulle de tent op stelten. Goed voor een feestje tot in de vroege uurtjes.

Op zaterdagavond heette Leo en Carine de bezoekers van harte welkom op het aspergediner. Aspergesoep, lasagne van asperges of de traditionele asperges op Vlaamse wijze kleurden het buffet, samengesteld door traiteur Peter Cremers. De hoofdrol van de avond was echter weggelegd voor onze nieuwe Aspergekoningin: Bente. Deze 16-jarige jongedame uit Molenbeersel zal het komend jaar het Kinrooise goud met hart en ziel vertegenwoordigen. Ons heeft ze alvast beloofd dat ze er uiterste best zal doen en er ontzettend naar uitkijkt. Onder het goedkeurend oog van onze kersverse Aspergekoningin werd de avond (of nacht?) geopend met een heuse DJ-battle tussen DWR en HPL.

Dag drie stond vooral in het teken van de familie- en landbouwhappening. In de voormiddag konden de bezoekers genieten van een aspergebrunch met broodjes, charcuterie, kaas en aspergegerechten.

In de namiddag werd de weide omgedoopt tot een kinderdorp en een braderie. Kortom, onder muzikale begeleiding van Heivis en Heartbreakers was er dus voor ieder wat wils.

Komende week zie je op Grensland Actueel een uitgebreid interview met Bente Cuypers, de nieuwe Aspergekoningin van de gemeente Kinrooi.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.