Hamont-Achel plaatst vallen voor kastanjemineermot

Ook deze zomer gaat de groendienst van de Stad Hamont-Achel de strijd aan met de kastanjemineermot. Dit beestje kan kastanjebomen erg ziek maken, met in extreme gevallen het afsterven van de boom als gevolg.

De bomen werden intussen uitgerust met twee soorten vallen: de mannetjes worden gevangen met feromoonvallen die in de boom werden hangen, terwijl de vrouwtjes die langs de stam omhoog kruipen vast komen te zitten in gele boomlijmbanden.

Deze vallen bewezen vorig jaar reeds hun nut en blijven de hele zomer hangen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *