Pinksterfeesten op de Vostert in Bree

Met de bedoeling om Vostert kermis een nieuw elan te bezorgen werd het eerste lustrum van Kaj en Krea in 1978 aangegrepen om de traditie van de pinksterfeesten – ontstaan bij de bouw van de eerste woningen op de wijk – nieuw leven in te blazen. Ook dit jaar is er weer een mooi programma samengesteld.

In de afgelopen jaren hebben de Pinksterfeesten een grote bijdrage geleverd aan mooie projecten op de Vostert, zoals de renovatie van de jeugdlokalen, die nu ook met regelmaat worden gebruikt voor tal van andere activiteiten.

Elk jaar zetten vele vrijwilligers zich in voor de Pinksterfeesten en voor dit weekend worden tal van ouders, leden en leiding van de verschillende jeugdbewegingen ingeschakeld. Zonder de hulp van velen, kan er geen Pinksterfeest georganiseerd worden. de organisatie is al die vrijwilligers dan ook bijzonder dankbaar.

Het feestterrein bevindt zich aan de kerk, de school en de jeugdlokalen van de wijk Vostert. Er is ruime parkeergelegenheid voorzien en alle ingrediënten zijn aanwezig om er ook dit jaar een bruisend weekend van te maken.

Ondanks dat er aan de formule nauwelijks wordt gesleuteld blijven de Pinksterfeesten Vostert boeien. Het concept getuigt van eenvoud en betrokkenheid en juist daardoor slaagt de organisatie erin deze traditie levendig te houden.

Het programma van de komende Pinksterfeesten ziet eruit als volgt:

Vrijdag 7 juni, om 20.00 uur:
Op vrijdagavond is met Pinksteren op de Vostert de spanning te snijden. Leuk om mee te maken als het gegniffel en de binnenpretjes verstommen en het geschuifel op de stoelen toeneemt… en dan plots die éne grote ontlading die als een apotheose door het lokaal schiet… KIEN !!!
Onze kienavond: een avondje gezond gespannen ontspannen.

Zaterdag 8 juni om 14.00 uur:
Een super leuke kids- namiddag, waarbij we dit jaar alle kinderen onderdompelen in een spannende en magische goochelshow. Let wel: goochelaar Peter is soms nogal een beetje vergeetachtig en dan heeft hij de hulp van de kinderen nodig om zijn goocheltrucks goed te doen lukken…De kinderen worden actief betrokken en beleven een leuke namiddag.
Inkom = € 5,- daarbij is een drankje tijdens de pauze inbegrepen.
Alle kinderen zijn welkom… maar ook iedereen die wil genieten van een leuke goochelshow.

Zaterdag 8 juni om 20.00 uur:
Niveau Nihil: een spannende, algemene kennis quiz. Iedereen die een avondje “breintje breken” wel ziet zitten en zijn of haar algemene kennis aan de toets van “het weten waard” wil afmeten, die komt vanavond zeker aan zijn of haar trekken. Deelname is € 20,- per ploeg. Stel een ploeg samen van 3 tot 5 personen en doe mee. Inschrijven kan online.

Zondag 9 juni vanaf het middaguur:
Traditioneel ‘Vostert kermis’ met daarbij al 41 jaar… de gezelligste rommelmarkt uit deze regio; Vlaamse kermis, springkasteel, gezellig terras, één brok vol gezellig familieplezier! Alles heel gewoon, zoals dingen nog gewoon kunnen zijn. Deelnemen aan onze markt is gratis… dus ruim de zolder leeg, maak plaats in de garage of sleur die oude kisten uit de kelder, doe mee… en belééf een heerlijk namiddagje vertoeven temidden nieuwsgierige blikken en fonkelende oogjes, grijpgrage vingertjes, verwonderde gezichten en gezellige verhalen… dit is puur genieten…

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *