Roparun kent deelname uit Weert

Nog enkele dagen te gaan tot de start van de Roparun 2019, die zal plaats vinden van 8 t/m 10 juni. De Roparun is een estafetteloop voor het goede doel met startlocaties in Parijs en Hamburg en een gezamenlijke finish in Rotterdam. Er is dit jaar ook een deelname uit Weert.

Een Roparunteam bestaat uit zo’n 25 personen waaronder begeleidende chauffeurs, verzorgers, cateraars, wegkapiteins, minimaal 2 fietsers en maximaal 8 lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan anderhalve marathon! Naast de sportieve inspanning moet er ook inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het goede doel, dat is wellicht nog veel belangrijker. Dit doen ze door het organiseren van allerlei acties zoals bijvoorbeeld het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook zijn teamleden verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

De drie teams met de hoogste opbrengst en de vier teams die een prijs hebben gewonnen naar aanleiding van hun gelopen snelheid worden gehuldigd tijdens het eindfeest van de Roparun wat een aantal weken na de finish plaatsvindt, dé avond waarop ook de opbrengst bekend gemaakt wordt.

De afgelopen 27 edities van de Roparun is al meer dan 84 miljoen euro opgehaald voor de zorg voor kankerpatiënten, dit geld wordt door het Roparun bestuur toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Op het moment van schrijven staat de teller van dit jaar op 323 teams, met 111 goede doelen en een totaalopbrengst van bijna €2.800.000.

Team 213 Lencorunners is een groep enthousiaste mensen die samen de Roparun (route Parijs – Rotterdam) willen volbrengen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit fantastische doel, opgericht uit liefde voor de mensen waar geen dagen meer aan het leven toegevoegd kunnen worden en door mensen die het hart op de juiste plek hebben. Het team haalt veel geld binnen o.a. met de verkoop van wafels die worden gesponsord door leer/werkbedrijf Kr8tig uit Weert, uit 15 donaties hebben zij inmiddels ruim €3000,00 kunnen ophalen. Zo heeft men al een aantal dagen de Jumbo bezet om daar zoveel mogelijk klanten een zakje vers gebakken wafels te laten kopen voor het goede doel, hierbij werden ze ondersteund door de ervaren (wafel)bakkers van Kr8tig.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *