Infosessies voor verkeersbegeleiders: groot succes

Tweejaarlijks organiseert het provinciebestuur vier gratis infosessies voor groepsleiders, wegkapiteins en gemachtigd signaalgevers. Zij begeleiden respectievelijk groepen voetgangers of ruiters, groepen fietsers of motorrijders, en culturele, sportieve en toeristische evenementen, wielerwedstrijden en niet-gemotoriseerde sportwedstrijden. De infosessies vonden onlangs plaats en waren opnieuw een groot succes.

Tijdens de infosessie leren de begeleiders hun rechten en plichten, en dus ook de verantwoordelijkheden die bij hun rol als verkeersbegeleider horen.

Lesgevers Johnny Greyn en Luc Geerits, beiden verkeerskundige en docent aan de Limburgse politieschool PLOT, gidsten de aanwezigen door de verkeerswetgeving en toonden de juiste gebaren.

De infosessies zijn niet verplicht om als verkeersbegeleider op te treden. Toch hecht het provinciebestuur veel belang aan de infosessies. Dat ook de Limburgse verenigingen de infosessies waarderen, blijkt uit de grote opkomst. Een kleine 400 aanwezigen kunnen ‘gewapend’ met kennis van de regelgeving én een C3-stopbordje de weg op. Zij kregen na afloop van de sessie namelijk een volledige uitrusting gratis mee naar huis.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *