Ook vanavond kans op hevige storm

De storm die dinsdag 4 juni over onze regio raasde heeft in korte tijd voor veel schade gezorgd. Verzekeringsmaatschappijen in de regio laten weten het drukker dan normaal te hebben met de afhandeling van de schade. “Was er eerder eenmaal per seizoen een grotere storm, tegenwoordig is het veelvuldig en dat baart ons ook zorgen”, aldus een van de verzekeringsagenten uit de regio. Het stormgevaar is nog niet geluwd, want ook vanavond wordt er hevige wind verwacht.

In Noord-Limburg werden 300 meldingen genoteerd, de zone Oost-Limburg kreeg er 260.

Onder meer op de Grotlaan en de Elerweg in Maaseik was er dinsdagavond schade door omgewaaide bomen. Op de Diestersteenweg waren ter hoogte van Industrieterrein Jagersborg in Maaseik diverse takken die over de weg lagen en op de Gruitroderlaan in Opoeteren waaide een boom op een auto.

Op de Hagedorenstraat in Neeroeteren waaide een boomtak tegen de gevel van een woningmet schade tot gevolg. Op de Kinrooiersteenweg tussen Kinrooi en Neeroeteren waren enkele bomen omgewaaid. Ook lagen er vele takken over de weg waardoor de weg enige tijd werd afgesloten.

Een deur van een elektriciteitskabine aan de Bergerstraat in Opoeteren werd door de wind meegenomen en kwam enkele meters verder op de grond terecht.

Zowel Politie als brandweer laten weten veel werk te hebben gehad met de storm.

De storm is nog niet ten einde. Weerman Ruben Weytjens uit Neeroeteren verwacht dat vanavond een intense buienzone vanuit het zuiden zal komen opzetten. “Volgens de meeste weerkaarten zal dat na 21.00 uur het geval zijn. Er is daarbij veel neerslag in korte tijd mogelijk. Hoe meer naar het oosten, hoe groter de kans op onweer”, aldus de weerman.

Daarbij is er ook vanavond wederom kans op zware windstoten aangezien er hogerop in de atmosfeer veel wind staat. “Deze wind kan soms plots naar beneden worden geleid in de buien”, aldus de weerman uit Neeroeteren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *