Dilsen-Stokkem lanceert online tool voor verkoop bouwkavels

Het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem gaat bouwgronden, eigendom van de stad, verkopen via de stedelijke website. “Het stadsbestuur zet al jaren in op betaalbaar wonen, onder andere door het te koop aanbieden van betaalbare bouwkavels. De procedure was echter een beetje achterhaald. De gemeenteraad heeft daarom in april 2019 beslist om de verkoopprocedure, de voorwaarden en de toewijzing van de bouwkavels sterk te vereenvoudigen. Daarnaast werd er gekozen om volledig digitaal te gaan”, aldus burgemeester Sofie Vandeweerd.

Via een speciale pagina op de stedelijke website www.dilsen-stokkem.be worden er permanent een reeks bouwkavels te koop aangeboden en kan men eenvoudig zijn kandidatuur stellen. Hoe en onder welke voorwaarden dit kan, is uitgebreid terug te vinden op de website, net als het nieuwe reglement.

“Vanaf maandag 17 juni om 10.00 uur zal de online inschrijvingsmodule beschikbaar zijn. Vanaf dat moment kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor een bouwkavel”, zegt schepen van omgevingsbeleid Kelly Issaris. “De volgorde van inschrijving bepaalt de volgorde van toewijzing.“

De bouwkavels worden aangeboden tegen de democratische prijs van 120 euro per vierkante meter. “Deze prijs ligt lager dan de gemiddelde marktprijs in de regio. Op deze manier willen we jonge gezinnen een duwtje in de rug geven zodat zij een eigen woning kunnen realiseren”, aldus burgemeester Vandeweerd.

Het grootste verschil met de vorige procedure is niet alleen de administratieve vereenvoudiging, maar ook het feit dat de bouwkavels nu permanent te koop aangeboden worden. Momenteel staan er 20 loten online, die vanaf 17 juni beschikbaar zijn. Het gaat om 13 bouwgronden in verkaveling Heilderveld in Dilsen, 1 kavel in de verkaveling Hoogbaan in Rotem, 5 loten in verkaveling Kersenweg Stokkem en 1 lot in de Kommelstraat.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *