Ylva Konings zwemt Limburgs record en verbaast iedereen tijdens RZK

In het weekend van 18 en 19 en 25 en 26 mei heeft Ylva Konings uit Dilsen, zwemmend voor Hellas-Glana uit Sittard (NL) deelgenomen aan de Regio Zuid Kampioenschappen (RZK) in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Tijdens deze kampioenschappen wordt door zwemmers uit de Nederlanse provincies Limburg, Brabant en Zeeland tegen elkaar gezwommen. Ylva had zich op basis van limieten weten te plaatsen voor 12 individuele afstanden en 3 estafettes.

Op zaterdag 18 mei verscheen ze als eerste aan de start op de 400m vrije slag. Met een persoonlijk record (p.r.) behaalde ze in een tijd van 5.12.89 een mooie 2e plek. Vervolgens stond de 100m schoolslag op het programma. Niet het favoriete onderdeel van Ylva, maar toch wist ze er in 1.28.77 een p.r. uit te slepen en een 4e plek. Als laatste stond vandaag de 50m rugcrawl op het programma. Net boven haar p.r. werd ze hier in een tijd van 35.93 2e.

Zondag 19 mei beloofde een zware dag te worden; er stonden maar liefst 4 individuele afstanden en 1 estafette op het programma. Gestart werd met de 400m wisselslag. In een mooie race verraste ze iedereen en zwom ze niet alleen een p.r., maar bleek haar tijd van 5.51.70 goed te zijn voor een 1e plek en nieuw Limburgs record!. Veel tijd om hiervan te genieten was er niet want de 100m vrije slag moest gezwommen worden. In een tijd van 1.06.42 en een nieuw p.r. zwom ze hier in een spannende race naar een 2e plek. Als 3e afstand stond de 100m rugcrawl op het programma en ook hier werd er weer een 2e plek in een mooi p.r. van 1.17.14 in de wacht gesleept. Nog 1 individuele afstand te gaan, de 50m vlinderslag. Ylva stond als 5e geplaats en verwachte hier niet veel van. Het tegendeel bleek het geval, in een zeer spannende race zwom ze zich hier naar een 3e plek in een tijd van 34.26 en wederom een p.r.. De individuele afstanden zaten erop en tot slot moest de 4 x 100m vrijeslag estafette worden gezwommen. Ylva starte als laatste zwemster van haar team in een 3e positie en alsof ze nog niks gezwommen had vandaag zwom ze alsof haar leven ervan af hing. Deze inspanning werd beloond want ze zwom nog harder dan haar individuele race (1.05.85) en zwom haar team naar een 1ste plek.

Het 1ste weekend RZK zat erop. Met 6 persoonlijke records, 7 medailles en een Limburgs record een zeer geslaagd weekend!.

Een week later op zaterdag 25 mei stond Ylva opnieuw aan de start. Vandaag voor 3 individuele afstanden en 1 estafette. Er werd gestart met de 200m rugcrawl. Als 1ste geplaats kwam ze net iets tekort, maar werd ze met een p.r. in een tijd van 2.43.74 mooi 2e. Rust was geboden want de volgende 3 afstanden moesten aan het einde van de middag binnen een uur gezwommen worden!. Te beginnen met de 50m vrijeslag, hierop werd ze 2e in een tijd van 30.47 en een p.r.. Een half uur later stond de 200m wisselslag op het programma. Als 3e geplaats overtrof ze zichzelf en zwom ze in een spannende race naar een 2e plek in een mooie tijd van 2.44.92 en (wederom) een p.r.. Tijd om op adem te komen was er niet want er moest nog een estafette gezwommen worden en wel de 4 x 200m vrije slag. Ylva starte als 2e zwemster van haar team en samen zwommen ze uiteindelijk naar een 1ste plek.

Zondag 26 mei, de laatste dag van de RZK. Vandaag stonden er maar 2 individuele afstanden en 1 estafette op het programma en dus een relatief rustige middag. Ylva begon met de 100m vlinderslag, totaal niet haar ding en ze stond dan ook als 7e geplaats. Maar de goede vibe waarin ze de afgelopen dagen verkeerde zette zich door en ze zwom een zeer sterke race. Ze werd uiteindelijk 3e in een tijd van 1.18.25 en een p.r. van 8sec.!. Als 2e afstand en tevens de laatste individuele van dit toernooi, stond de 200m vrije slag op het programma. In een mooie race en wedrom een p.r. (2.25.74) behaalde ze een verdiende 2e plek. Tot slot en als laatste afstand van dit weekend werd de 4 x 100m wisselslag estafette gezwommen. In een super spannende race moest Ylva als slotzwemster in de laatste meters haar meerdere bekenenen in de 2 jaar oudere zwemster van TRB en werd zij samen met haar team eervol 2e.

Ook het tweede weekend RZK zat erop en met 5 persoonlijke records en 7 medailles wederom een zeer geslaagd weekend.

De eindbalans opmakend na twee weekenden kunnen we zeggen dat Ylva mag en kan terugkijken op een meer dan geslaagd Regio Zuid Kampioenschap waarbij ze zichzelf heeft overtroffen en haar concurrenten heeft verbaast.

Foto: Leon Verhaeg

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *