Gemeente Weert blijft ideeën van inwoners ondersteunen

stadhuis gemeentehuis weert

Weert is een bruisende stad met inwoners en ondernemers die graag samen leuke dingen bedenken, doen en organiseren. Soms kunnen ze daar wat ondersteuning bij gebruiken. Daarom blijft het gemeentebestuur ook de komende jaren initiatieven van inwoners die de leefbaarheid en sfeer in een buurt, wijk of dorp verbeteren, ondersteunen. Dat heeft de gemeenteraad 5 juni besloten. Het college van B&W gaat nu aan de slag met het uitwerken van een nieuwe, uitgebreide subsidieregeling.

Men gaat graag in gesprek met inwoners over ideeën of activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan de woonomgeving, leefbaarheid of sociale cohesie in buurten, wijken en dorpen in Weert. In zo’n gesprek bespreken ze op wat voor manier zij het beste kunnen ondersteunen. Soms is dat door mee te denken over hoe iemand een idee kan realiseren, soms door subsidie uit te keren.

Uit de evaluatie van de bestaande subsidieregeling blijkt dat het een succes is en dat het nagestreefde doel bereikt is.

De gemeenteraad heeft nu ingestemd met het beleidskader voor een nieuwe subsidieregeling voor burgerinitiatieven. Daarmee wordt de bestaande regeling voortgezet én uitgebreid. Achter de schermen wordt druk gewerkt om deze nieuwe regeling – binnen de vastgestelde kaders – uit te werken. Wethouder Tessa Geelen: “Ik ben blij dat de subsidieregeling wordt voortgezet én uitgebreid. Daarmee hopen we nóg meer inwoners te kunnen ondersteunen bij hun ideeën en activiteiten. Vanaf 1 juli kun je met ons team in gesprek gaan over jouw ideeën!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *