Banken geplaatst op het Stationsplein en voor De Citadel in Weert

Op vrijdag 7 juni zijn op het Stationsplein en voor de appartementen van De Citadel een aantal zitelementen geplaatst. Deze banken zijn onderdeel van de herinrichting van het Stationsplein. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Met de herinrichting creëren we een mooie aansluiting tussen het station en de binnenstad. We willen het plein veranderen in een verblijfsplein met een prettige uitstraling. De nieuwe zitelementen dragen hieraan bij.”

Scholieren van het Kwadrant zijn gevraagd om mee te denken over de herinrichting van het Stationsplein. Een aantal elementen die hierin terug moesten komen, waren zitgelegenheid en groen. De scholieren hebben maquettes gemaakt waarmee ze hun ideeën hebben laten zien. Eén van de ideeën was om het groen te integreren in de banken. Dit idee is nu terug te zien in de banken.

De banken zorgen er ook voor dat het Stationsplein veiliger wordt. Ze zijn zodanig geplaatst dat ze een barrière vormen tussen het Stationsplein en de Stationsstraat. Hierdoor is het niet meer mogelijk om het plein op te rijden. De banken bij De Citadel zijn zo geplaatst dat ze voorkomen dat er auto’s geparkeerd worden.

In het project is nog ruimte voor een kunstwerk. Ook hier hebben scholieren van het Kwadrant een aantal ideeën voor aangedragen. Zo werd er een maquette van de stad gepresenteerd en stelden de leerlingen kunstwerken in de vorm van vlaaipunten voor.
Nog voor de zomer schrijft de gemeente Weert een prijsvraag uit onder kunstenaars. Iedere kunstenaar die creatieve ideeën heeft en kan aantonen dat hij of zij deze klus kan klaren, wordt uitgedaagd zich dan aan te melden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *