Kinrooi zet duurzame helden in de kijker

Gemeentehuis Kinrooi

De gemeente Kinrooi doet mee aan de ‘Week van de Duurzame Gemeente’, van 18 tot 25 september. Een van de belangrijkste aspecten in deze week is het feit dat Kinrooise inwoners, scholen, organisaties, bedrijven of groepen die op hun manier aan een duurzame samenleving bijdragen, in het zonnetje gezet worden.

“Op 25 september 2019 viert de hele wereld de vierde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijn-agenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd”, aldus schepen Peter Nies van de gemeente Kinrooi.

“Samen met tientallen andere Vlaamse steden en gemeenten viert Kinrooi die verjaardag een hele week lang: Van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker”, zo vervolgt schepen Nies. Deze helden zijn Kinrooise burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bijdragen aan een duurzame samenleving. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.

De start van de campagne, op 18 september, zal het hijsen van de SDG-vlag zijn. “We zijn druk met het programma bezig, maar we hopen dat inwoners al gaan nadenken over hun rol in het project”, zo besluit schepen Peter Nies.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *