Burgemeester Jos Hessels sluit woning in Roosteren na drugsvondst

Burgemeester Jos Hessels van de gemeente Echt-Susteren heeft een woning in Roosteren voor drie maanden gesloten nadat er een hennepplantage is aangetroffen.

Tijdens een controle in de woning in Roosteren is op 25 april 2019 een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. De plantage bestond in het totaal uit 444 hennepplanten.

De woningsluiting betekent de achtste sluiting in 2019. gemeente Echt-Susteren hanteert een streng beleid bij het aantreffen van drugs in een woning, bedrijfspand of loods. Dit is opgenomen in het Damoclesbeleid Echt-Susteren 2016. Dit betekent dat de burgemeester meteen tot sluiting van het object overgaat en niet waarschuwt. Burgemeester Hessels : ”Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar kan grote gevolgen hebben. Vaak worden deze met ‘houtje touwtje’ elektriciteit aangelegd, met alle brandgevaar van dien. Je zal er maar naast wonen en je eigen woning in vlammen zien opgaan door zoiets. Zo onschuldig is het dus niet. Ik wil mensen dan ook blijven vragen om bij vermoedens van kwekerijen of drugslabs dit te melden. Dat kan en mag ook gewoon anoniem. We nemen deze meldingen altijd serieus!”.
De woning is van donderdag 13 juni 2019 tot en vrijdag 13 september 2019 gesloten. Deze sluiting is op de woning bekend gemaakt. Het is voor iedereen verboden de woning en bijbehorend erf te betreden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *