TISM actief met Industrie 4.0

TISM school Bree

Op 4 juni organiseerde TISM, als volwaardige STEM-school, samen met POM (Provinciale OntwikkelingsMaatschappij) en LRM (Limburgse InvesteringsMaatschappij) ‘Mee met de nieuwe maak, Industrie 4.0 in Limburg’.

Een 30-tal bedrijven schreef zich in om drie sessies rond de evolutie van 3D-printen te volgen. Trideus BVBA legde in hun sessie uit hoe je best met 3D-printen start. Flam3D besprak voornamelijk de hedendaagse mogelijkheden en Tenco DDM had het over de opportuniteiten en valkuilen van 3D-printing.

Eveneens werd deze dag de evolutie van het technisch onderwijs – van stoomkracht naar elektrische aandrijving en daarna naar automatisering – toegelicht. Ondertussen zijn er weer talloze recente ontwikkelingen.

TISM werd bij de oprichting in 1921 een ambachtsschool genoemd. Nadien volgden de namen vakschool, technische school en STEM-school, die een antwoord geven op de evoluties in onze maatschappij. Het toenemend domesticeren heeft ook vandaag een impact op het onderwijs voor de maakindustrie. TISM wil deze kans niet voorbij laten gaan en wil gebruik maken van de nieuwe technologieën om het onderwijsleerproces optimaal te ondersteunen en om de aansluiting met de maakindustrie binnen 4.0 niet te missen. Niet reageren op deze tendensen betekent het in de kou laten staan van de volgende generatie jongeren die we mogen opleiden.

Alle deelnemers mochten nadien kennismaken met het moderne TISM in al haar facetten (techniekenplein, Legolokaal, wetenschapslokalen, labo’s en de mechanica-, mechatronica-, las- en houtafdeling). Het veelvuldig geautomatiseerd produceren met de modernste apparaten sprong sowieso in het oog bij de bezoekers.
De bezoekers en bedrijven waren dan ook verbaasd over de stappen die de school reeds gezet heeft om de aansluiting naar industrie 4.0 te verzekeren en de moderne en krachtige leeromgeving die ze daarvoor hebben gecreëerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *