Fietsers van Neos Dilsen-Stokkem proeven asperges in Kinrooi

Neos Dilsen-Stokkem maakte onlangs een fietstocht naar Kinrooi, onder andere op zoektocht naar het witte goud.

Afgelopen dinsdag vertrokken vele leden op de parking van het zwembad in Rotem voor een fietstocht van ongeveer 50 km. Omdat er langs het kanaal werken bezig zijn geraakten ze via een ommetje uiteindelijk toch bij Agropolis incubator in Kinrooi. Daar werden ze ontvangen door de gids van dienst, Hubert Brouns. Hij wist de aanwezigen op een boeiende manier uit te leggen hoe dit tot stand was gekomen en wat de toekomstplannen zijn.

Vervolgens fietsten de Neos-leden naar hoeve ’t Bommesaarke, het aspergebedrijf van Leo Henckens en Carine Snijkers. Hier mochten ze proeven van diverse hapjes gemaakt van yacon, een knolgewas uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika maar wat in België ook prima te kweken is.
Daarna trokken ze met Leo naar het veld waar de asperges gekweekt worden. Daarna terug naar het bedrijf om te zien hoe het sorteren verloopt. Ook weer veel handwerk maar het sorteren en knippen is computergestuurd.

Na het zien van al die asperges zou een mens wel honger krijgen. Geen probleem. Een uitgebreid buffet stond klaar om te proeven van asperges met scampi’s of hesp. Als drank konden ze dan weer een plaatselijk streekbiertje proeven.
Gelukkig hadden de deelnemers bij het terug naar huis fietsen de wind in de rug want na al dat eten en drinken zijn het zware kilometertjes.

Foto: Piet Gonissen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *