De TT van Haler komt er weer aan

Klassieke racemotoren in actie, een expositie van oldtimer voertuigen, ronkende motoren, de geur van leer en Castrol. Oude motormerken als Norton, Triumph, BSA, Eysink… Wie dit spektakel wil meemaken gaat op 19, 20 en 21 juli naar Haler, waar voor de vijfde keer de TT Demoritten georganiseerd worden met oldtimer racemotoren.

Op vrijdagavond 20 juli is er een parade van oldtimer motoren, brommers en andere voertuigen over het oorspronkelijke wegcircuit Ell-Hunsel-Haler uit 1938-1939. Op zaterdag en zondag overdag kun je genieten van de classic ‘race’. Het gaat er niet om wie het snelste rijdt, maar wie de meest constante rondetijd heeft over 2 manches (entree overdag € 5,-).

Naast het reguliere programma is er dit jaar op zaterdag om 18.30 uur ook een Endurance race: ‘De 2 uur van Haler’. Daarin strijden een aantal teams van 2 rijders, een mecanicien en een motor tegen elkaar in een 2-uur durende uitputtingsslag. Aansluitend speelt de band Anderkovver de sterren van de hemel (vrij entree).

Voor mensen die zelf wel eens mee willen doen aan de demo-races op zaterdag en zondag, maar geen klassieke racemotor hebben is er de Rookie-klasse. Dan huur je een klassieke 50cc Zundapp-motor en mag je 2 manches meerijden (er zijn regels van toepassing, meer informatie is online te vinden).

Foto: Theo Triphof

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *