Jos Vanderhoven stelt gedichtenbundel voor

Op uitnodiging van de Geschied- en Heemkundige kring van Elen vond vorige week in het zaaltje van café In de Goude ster de voorstelling plaats van de gedichtenbundel van Jos Vanderhoven. Jos is een ‘oud’ Elenaar die in de jaren 80 naar het Antwerpse trok maar toch nog altijd met hart en ziel verliefd is op Elen.

Na het openingswoord door voorzitter André Verheyen wist bestuurslid Jef Creemers, de vroegere buurman van Jos, de aanwezigen nog wat meer te vertellen over Joske Vanderhoven. Ook schepen van cultuur, Jos Opdenakker, bracht hulde aan de Elerse schrijver.

Tenslotte was het de schrijver zelf die op een lyrische manier vertelde over zijn herinneringen aan Elen en hoe zijn boek ‘Theater van het leven’ tot stand is gekomen. Het fluitkwintet van de Koninklijke Harmonie van Rotem zorgde voor het muzikale intermezzo. Ze verrasten het publiek tussen elke speech met hun mooie muziek.
Het talrijk opgekomen publiek wist de voorstelling wel te appreciëren en dat was te merken aan de vele boeken die er over de toonbank gingen op het einde van de avond.

Foto: Piet Gonissen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *