Provincie versterkt marktpositie van Limburgse kmo’s met innovatiepremie

In een wereld die alsmaar sneller verandert komt het er op aan je als ondernemer te onderscheiden van de concurrentie. “Wie dat kan heeft de beste kansen op groei en omzetstijging,” aldus gedeputeerde van Economie Tom Vandeput. Grote bedrijven kunnen hiervoor een beroep doen op eigen R&D afdelingen.

Voor kmo’s met een beperkte personeelscapaciteit en een kleiner financieel vermogen is dit minder evident. Een innovatietraject wordt vaak als een mission impossible beschouwd. “Met onze innovatiepremie tonen wij dat innovatie ook voor hen een haalbare kaart is. We beogen geen dure onderzoekstrajecten maar het pragmatisch connecteren van de expertise van twee kmo’s zodat vlotter innovaties ontstaan waar beiden beter van worden. Limburgse ondernemers die cross-overs maken om innovatieve technieken, materialen, concepten, processen en diensten te ontwikkelen en Limburg als ondernemende provincie profileren, kunnen hiervoor tot 50.000 euro ontvangen.”

Nadat eerder al 25 projecten zijn goedgekeurd heeft de deputatie vorige week opnieuw 150.000 euro toegewezen aan 3 nieuwe projecten. Het totaal aan provinciale cofinanciering voor innovatieve projecten van Limburgse kmo’s komt daarmee uit op 1,37 miljoen euro. De nieuwe projecten moeten op termijn 37 extra jobs creëren en werden vooraf op innovatiegehalte, haalbaarheid en economische en maatschappelijke valorisatie gescreend.

Hiervoor werd een onafhankelijke commissie samengesteld met vertegenwoordigers van de Limburgse Investeringsmaatschappij (LRM), de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Limburg, VLAIO – Team Bedrijfstrajecten, Limburg Startup (LSU), het Ondernemersplatform Limburg en de dienst Economie van de provincie Limburg.

Bedrijven die eveneens een concreet idee hebben, kunnen deelnemen aan de volgende subsidieronde die op 30 oktober 2019 verstrijkt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *