Vol programma tijdens Werelds Weert

De binnenstad van Weert herbergt producten en gerechten van over de hele wereld, dus we kunnen met recht spreken van Werelds Weert! De laatste zondag van juni transformeren de straten en pleinen tot feestelijke landenthema’s, inclusief bijzondere winkelacties, ludieke activiteiten en speciale menu’s bij de lokale horeca-etablissementen.

Centrummanagement Weert presenteert samen met BIZ Ondernemers het feestelijke thema. Diverse ondernemers, al dan niet gebundeld op straatniveau, organiseren op koopzondag 30 juni ludieke activiteiten op de straten en pleinen.

Een bezoek aan Werelds Weert brengt je naar plaatsen over de hele wereld. In de Muntpassage transformeren winkels naar het thema Mexico, inclusief feestelijke pinata’s en zomerse muzikale klanken. Om alvast (Mexicaans) warm te draaien speelt op zaterdag 29 juni een mariachi-trio. Een mariachi is een typische Mexicaans straatorkestje en wordt gekenmerkt door de klanken van trompet, viool en gitaar. Op zondag 30 juni genieten bezoekers van swingende dansoptredens van Los Del Sol. Bij Bufkes serveren ze die dag een Mexicaans soepje. Albert Heijn trakteert iedereen bij aankoop van 500 gram kipfilet of gehakt op gratis burrito’s.

In de Hoogstraat komt de geur van vers stokbrood je tegemoet en ontvangen klanten van Colada/Sport2000 een vers gebakken baguette. Natuurlijk doet dat aan Frankrijk denken! Smaeck heeft speciaal voor vandaag een Franse scone met jam en clotted cream op de menukaart staan.

De Engelse vlag wappert triomfantelijk in de Langstraat. Een stijlvolle Brit verplaatst zich als een echte James Bond, dus bewonder je voor de deur van Paul Jacobs Fashion de stijlvolle uitstraling van een glimmende Aston Martin. Bij de Spijkerbox worden bezoekers getrakteerd op Engelse drop.

Een van de drukste dagen in de Maasstraat is jaarlijks de Italiaanse Dag. Ook dit jaar pakken de ondernemers weer uit met smaakvolle proeverijen, worden tal van Italiaanse bolides en scooters tentoongesteld en maken bezoekers met lootjes kans op een prachtige barbecue ter waarde van maar liefst 749 euro . Op het nabijgelegen pleintje De Oude Schut wordt een Italiaanse grillterras ingericht voor een smaakvolle barbecue in stijl.

Iets verderop transformeert ook de Van Berlostraat naar de Italiaanse driekleur. Daar showt State of Art voor de deur een sportieve Fiat 500. Binnen kunnen bezoekers de uitdaging aangaan in de racesimulator, alsof zij op het circuit van Monza zijn.

De pleinen Markt en Nieuwe Markt pakken uit met het thema USA. Op de pleinen worden velden uitgezet voor het Streetball Masters Tournament, een attractief straatbasketbaltoernooi georganiseerd door Basketball Academie Limburg. Wie moe is van het winkelen kan natuurlijk terecht op de vele lokale terrassen, waar de typische Amerikaanse hamburger niet op het menu ontbreekt.

De Muntpromenade is tijdens Werelds Weert in de ban van Spanje. Kinderen kunnen gratis worden geschminkt en op de hoek van de straat staat een fotowand waarbij liefhebbers als echt Spaans danspaar op de foto kunnen. Wie even moe is van het shoppen kan terecht bij de siësta-bedjes. Op de terrassen genieten bezoekers van tapas en sangria en kunnen zij de prachtige flamenco-demonstraties aanschouwen.

Tijdens een reis rond de wereld is thuiskomen natuurlijk ook heel fijn. De Beekstraat heeft daarom als thema Nederland. Verspreid over de straat staan kraampjes met diverse producten en lekkernijen. Hollandser wordt het niet met de live accordeonist, met nabij een speciaalbierproeverij van Brouwerij In de Nacht. Veel horecazaken serveren gerechten met Hollandse aardbeien, waaronder Huupkens met een smaakvolle Werelds Weert-ijscoupe en Brasserie de Corti met verse wafels. Bij de galerie van Ton Piepers en Jan Mennen staat de Hollandse schilderkunst centraal. Het Marrokaans-Nederlandse accessoire-merk ROOCY stelt hun mooiste producten tentoon.

Het thema van de Stationsstraat is Limburgs Land. Op de terrassen is het natuurlijk goed vertoeven onder het genot van een stuk Limburgse vlaai.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *