Oekraïense international en middenblokker Yurii Semeniuk naar Maaseik

Landskampioen worden is een helse karwei: wie daaraan twijfelt, hoeft maar terug te denken aan de thrillers in de eindfase van de recente play-offs. Haast even moeilijk is het om – met het beschikbare budget – een team samen te stellen dat een gooi kan doen naar de landstitel. En nóg lastiger wordt het om zo’n kampioensteam bijeen te houden. Of te versterken…

Specifiek voor het middencompartiment heeft de sportieve cel van vc GREENYARD Maaseik moeilijke weken achter de rug. Ga maar na: aan het einde van de voorbije succesvolle campagne beschikte GREENYARD Maaseik over vier (4) puike middenspelers: Timo Tammemaa, Elias Thys, Andri Aganits én Aleks Grozdanov. Je zou dromen dat ze alle vier bleven, maar Timo en Aleks hebben (allicht met gemengde gevoelens) gekozen voor nieuwe avonturen. Zoek dan maar weer eens een volwaardige vervanger…

De 25-jarige Yurii Semeniuk (2m10, 105 kg) werd op 12 mei 1994 geboren in de buurt van Lviv, naar verluidt een mooie, knusse en authentieke stad (730.000 inwoners) in het westen van Oekraïne, amper 80 km verder dan het zuidoostelijke hoekje van Polen.

Bij de Oekraïense landskampioen en bekerwinnaar Barkom-Kazhany Lviv zullen ze hun vaste waarde Yurii Semeniuk serieus gaan missen! Op hun recente teamfoto torent hij boven zijn ploegmaats uit, en dat geldt ook in de figuurlijke betekenis: hij werd in Oekraïne onlangs nog uitgeroepen tot MVP en beste middenblokker.

Yurii Semeniuk is uiteraard Oekraïens international en nam enkele weken geleden nog deel aan de European Golden League, in Pool C (terwijl onze Red Dragons Elias Thys, Simon Peeters en Lou Kindt aan de slag waren in Pool A). Oekraïne (in 2017 nog winnaar van de European League) moest daar nipt de duimen leggen voor Wit-Rusland. In de allesbeslissende wedstrijd tegen de Wit-Russen was de Oekraïense middenman Yurii Semeniuk manifest aanwezig met 17 punten (waarvan 9 blocks). In diezelfde Pool C speelde Oekraïne overigens ook tegen Finland (met coach … Joel Banks).

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *