Bijzonder succesvol voorjaar voor Fanfare Vriendenkring Kessenich

89% voor de grote fanfare op het ONFK, dat was al bekend. Maar pas afgelopen weekend kreeg ook de Jeugdfanfare van De Vriendenkring Kessenich de definitieve uitslag van het EMJ: 88%. De wedstrijdresultaten bewijzen dat de muzikanten van de Kessenichse Fanfare ‘De Vriendenkring’ een voorjaar ‘om in te kaderen’ achter de rug hebben.

Op 5 mei al hadden de Kessenichse jongeren een ‘eerste prijs’ behaald op het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt. Dat EMJ is een tweejaarlijkse wedstrijd voor jeugdorkesten met bijna 4.000 deelnemers uit de hele wereld. De Jefkes (JEugdFanfare KESsenich) namen er samen met hun vrienden van de Overpeltse Jeugdfanfare aan deel. Beide orkesten delen dezelfde dirigent en die vond het een goed idee om met één mega-jeugdfanfare van 63 muzikanten mee te doen.

Het predikaat ‘eerste prijs’ was dus al meer dan een maand binnen, maar pas het afgelopen weekend kregen ze ook het jury-rapport én het definitieve eindtotaal: 88%. De jury sprak over ‘een zeer fraai orkest onder een degelijke en enthousiaste leiding’.

De jeugd bevestigde daarmee de goede vorm van de grote fanfare, want die was op 4 april voor de eerste keer in haar bestaan gaan deelnemen aan het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap in Friesland. De jury was ‘geblindeerd’, wat wil zeggen dat ze achter een doek zaten en het orkest niet konden zien, enkel beluisteren. Nadat de heren goed geluisterd hadden, spraken ze over een ‘uitstekend orkest dat met prachtige muzikale lijnen mooi muziek maakt’.

Met twee optredens ter gelegenheid van Kessenich-Kermis sluiten de Vriendenkringers binnenkort hun muzikale seizoen 2018-2019 af. Vanaf september bereiden ze zich voor op een nieuwe evenement: een dubbel nieuwjaarsconcerten in de stijl van André Rieu op 11 en 12 januari 2020: ‘Fanfare Vriendenkring goes CLASSIC!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *