KVLV Opoeteren bakt 40 broden in Molenbeerselse houtoven

Hoe bak je een lekker brood? Donderdagochtend 08.00 uur in het Rijvenhof in Molenbeersel stonden twaalf vrouwen van KVLV Opoeteren klaar om de klus te klaren: een deeg van 3 kilo met de hand kneden, in bakvormen doen, laten rijzen en dan in de houtgestookte bakoven plaatsen.

Steeds onder het toeziend oog van de stoker van dienst.

Tussendoor keuvelden ze in de ecologische tuin van Jos en Mia en luisterden ze naar de geweldige verhalen van Gerrit, de stoker. Tijdens het afkoelen van de broden, genoten ze van lekkere tomatensoep met balletjes, en het lekker brood met allerlei soorten beleg.

Foto: Rina Didden

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *