Asbest door brand in Opgrimbie vrijgekomen

brandweer

Ten gevolge van een uitslaande brand bij de woning op de Heirstraat 439 in Opgrimbie is asbest in de omgeving terecht gekomen. Het gemeentebestuur van Maasmechelen heeft de eerste noodzakelijke maatregelen genomen en de omwonenden werden persoonlijk verwittigd.

Omdat er asbest op de openbare weg is terechtgekomen, werd de openbare weg afgesloten om verspreiding te vermijden. De weg blijft afgesloten totdat een erkende asbestsaneerder de nodige reinigingswerken heeft uitgevoerd. Deze reinigingswerken worden vandaag uitgevoerd.

De gemeente Maasmechelen heeft een erkende deskundige van de firma KIWA-Oesterbaai aangesteld voor een volledig onderzoek van de omgeving. De deskundige heeft vanmiddag op verschillende locaties stalen genomen, alsook de volledige omgeving visueel onderzocht. Er zullen volledigheidshalve nog luchtstalen genomen worden. Zodra het onderzoeksrapport eerstdaags klaar is, worden de getroffenen hierover ingelicht.

De bewoners wonende in de perimeter werden verwittigd en hen werd gevraagd zelf reeds de eerste maatregelen te nemen:

– Houd ramen en deuren gesloten.
– Schakel de ventilatiesystemen in huis en ventilatiesystemen in voertuigen uit.
– Blijf binnen indien u de woning niet noodzakelijk moet verlaten. Laat zeker geen kinderen buiten spelen.
– Laat ook de huisdieren binnen. Huisdieren die op het ogenblik van de brand buiten waren of nadien in verontreinigde zones liepen, dragen in de vacht mogelijk fijne asbestdeeltjes. Zij blijven beter buiten of worden grondig met water gereinigd vooraleer ze worden binnen genomen.
– Indien u buiten bent geweest (bv woon-werk-verkeer), spoel de schoenen af met water, en dweil preventief de vloer met helder water (gebruik zeker geen stofzuiger indien u de vloer wilt reinigen.)

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *