Breese tenten komen op Olympische Spelen in Tokio

Veldeman Tenten uit Bree heeft een order gekregen om 400 tentstructuren te maken voor de Olympische Spelen in Tokio, die het volgend jaar plaatsvinden.

Het gaat om een bestelling voor vijf tot tien miljoen euro voor de Breese firma, die drie jaar geleden de eerste contacten met het Olympisch comité in Japan wist te leggen, meldt VRT Nieuws. Er zullen constructies gemaakt worden voor ticketing, hosting, kleedruimtes maar ook restaurants.

In totaal zal het oppervlak dat de tentbouwer uit Bree zal fabriceren, 30.000 vierkante meter zijn. Een speciaal feit is dat de constructies voor de Olympische Spelen tyfoonbestendig moeten zijn.

Om de opdracht te kunnen realiseren zullen er extra arbeidskrachten aangetrokken worden.

Het grootste sportevenement in de wereld, de ‘Olympische Spelen’, worden in 2020 op 24 juli door Tokio georganiseerd. Tokio is uit drie andere kandidaten (Istanbul, Madrid en Rome) gekozen door het International Olympic Committee (IOC). De sportevenementen zullen vooral plaats vinden midden in de hoofdstad van Japen. Hiervoor is Tokio zich nu al aan het voorbereiden zodat ze top-notch sportfaciliteiten en een vlekkeloze infrastructuur kunnen aanbieden aan sporters, fans en toeristen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.