Désirée Schmalschläger voorgedragen als nieuwe burgemeester van Leudal

De gemeenteraad van Leudal heeft dinsdagavond 18 juni besloten om mevrouw D.H. (Désirée) Schmalschläger uit Schimmert op de eerste plaats van de aanbeveling te zetten voor benoeming als nieuwe burgemeester van de gemeente Leudal. De gemeenteraad hoopt dat de Kroon (de Koning + de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) die benoeming kan laten ingaan per 1 september 2019.

Op 31 augustus 2019 verloopt de tweede ambtstermijn van de huidige burgemeester van de gemeente, de heer Arno Verhoeven MPM. De heer Verhoeven had te kennen gegeven geen derde ambtstermijn te ambiëren, hij gaat met pensioen.

Mevrouw Schmalschläger (54) is sinds 8 april 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo in de provincie Noord-Brabant. Daarvoor was zij, vanaf juni 2013, burgemeester van de gemeente Nuth totdat die gemeente per 1 januari 2019 werd opgeheven vanwege een gemeentelijke herindeling, waarbij de gemeente Beekdaelen ontstond. In een nog verder verleden (2010-2013) is mevrouw Schmalschläger wethouder geweest in de Noord-Hollandse gemeente Heiloo voor D66/GroenLinks en Heiloo 2000+ en in de Utrechtse gemeente De Bilt (2002-2010) fractievoorzitter van de gecombineerde fractie GroenLinks/PvdA.

Over de vraag of aan de door de gemeenteraad van Leudal geuite wens, om de ingangsdatum van de benoeming te stellen op 1 september 2019, kan worden voldaan zal de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar verwachting in de komende weken overleg voeren met (a) de commissaris van de Koning in Noord-Brabant, de heer Wim van de Donk (hij gaat over de benoeming van de waarnemend burgemeester van de gemeente Geldrop-Mierlo, (b) de gouverneur van Limburg, de heer Theo Bovens (hij gaat over de aanbeveling van een nieuwe burgemeester in de gemeente Leudal) en (c) uiteraard mevrouw Schmalschläger.

Indien de benoeming inderdaad per 1 september 2019 ingaat dan zal de nieuwe burgemeester in een extra raadsvergadering op dinsdag 3 september 2019 door gouverneur Bovens worden beëdigd.

Foto: Gemeente Geldrop-Mierlo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.