Jonas Kvalen versterkt de hoekaanval bij GREENYARD Maaseik

Landskampioen GREENYARD Maaseik is nog niet helemaal klaar met zijn huiswerk voor komend seizoen, maar meldt vandaag een vierde naam voor de receptie-hoek. Naast Jelte Maan, Simon Peeters en Rasmus Breuning Nielsen beschikken we voor deze positie nu ook over de (linkshandige) Noorse international Jonas Kvalen.

Jonas Kvalen werd op 6 juni 1992 geboren in Volda, een gemeente aan de Noorse fjordenkust, zo’n 500 km noordwestelijk van Oslo.

Volleybal begint in Noorwegen vaak met beachvolleybal, en dat was ook het geval voor Jonas Kvalen. Door zijn aanleg kwam hij echter al na korte tijd terecht bij de Noorse topclub Førde, waarmee hij in 2011 Noors kampioen werd.
Met het oog op een best mogelijke ontwikkeling trok hij op zijn 20ste, in 2012, voor één jaar naar de Poolse topclub AZS Olsztyn. Daarop volgde nog een laatste seizoen in Førde voor hij in 2014 écht voor het buitenland koos, in België nota bene, bij Argex Duvel Puurs. Jonas Kvalen behoorde meteen tot de topscorers in onze competitie en verhuisde een jaar later naar Prefaxis Menen dat met Kvalen in 2015-16 de halve finale van de CEV Challenge Cup bereikte.

Na één jaar Italiaanse Serie A2, bij Rinascita Lagonegro, volgden nog twee seizoenen bij het Zwitserse LUC Lausanne waarmee hij – als topscorer – twee keer landskampioen werd.

De linkshandige Jonas Kvalen (1m96, 93 kg) is een polyvalente speler: de laatste jaren speelt hij vooral op receptie-hoek, maar tijdens zijn vorige Belgische passage, bij Menen en Puurs, was hij opposite. En als skipper van de Noorse selectie neemt hij – als dat nodig is – zelfs de set-up voor zijn rekening! Het beachvolleybalcircuit heeft hij sinds 2016 achter zich gelaten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *