Kans op zwaar onweer in de regio

Weerman Ruben Weytjens uit Neeroeten verwacht dat er vanavond zwaar onweer kan opkomen. “Overal in de provincie is kans op onweer”, aldus de weerman.

Het onweer kan op verschillende plekkenhevig zijn, zo denkt de weerman.

Helemaal zeker is de weerman niet. “De weermodellen komen voortdurend met wisselende berekeningen. Volgens sommige berekeningen wordt het accent pal boven Limburg voorzien, volgens andere calculaties zou Limburg dan weer aan het ergste onheil kunnen ontsnappen”, zo verduidelijkt Ruben Weytjens.

De grootste kans op onweer staat voor de periode tussen 19.00 en 23.00 uur op de kaarten. “De allerlaatste berekeningen van weermodellen Harmonie en vooral Arome en Cosmo zien er hoopgevend uit voor iedereen die in Limburg met een klein hartje wacht op wat er uiteindelijk te gebeuren staat. Deze modellen laten de zwaarste buien ten westen van Limburg passeren. Bovendien zit er flink wat vaart achter< aldus weerman Weytjens.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *