Leerlingen van De Kei oefenen voor Kinjer-OLS

Kinjer OLS

Op dinsdag 25 juni 2019 zal lagere school De Kei uit Beek voor de eerste maal deelnemen aan het Kinjer-OLS. Dit schuttersfeest voor lagere scholen gaat dit jaar door in Sevenum. Komende week wordt er geoefend.

Al enkele maanden zijn enthousiaste ouders, grootouders, leerkrachten en leden van schutterij Sint Catharina bezig met de voorbereidingen. Er werden uniformen genaaid, trommels gemaakt, vlag ontworpen en genaaid, attributen voor de marketentsters en hoeden geknutseld. Alles wat de kinderen dragen is zelf geknutseld. Een aantal leden van de schutterij leren de kinderen trommelen en marcheren. Schietlessen met de windbuks horen ook bij deze activiteiten.

Om de kinderen de sfeer van het Kinjer-OLS al eens te laten ervaren, zal er op woensdag 19 juni 2019 een oefenoptocht zijn door het centrum van Beek. Tussen 10.30 en 11.30 uur zullen zij in vol ornaat marcheren in de Jef van Hoofstraat – Dirixstraat – Geussensstraat – Kerkstraat – parking school, alwaar het podium opgesteld staat.

De kinderschutterij wordt voorgesteld tijdens de generale repetitie in aanwezigheid van burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden. Bij aankomst aan de school zullen de kinderen voor het podium een ‘Yell’ roepen die zij verzonnen hebben.

De lagere school De Kei en schutterij Sint Catharina Beek roepen belangstellenden op om langs de kant te komen staan en te supporteren, zodat het voor de kinderen een aangename voormiddag wordt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.