Levende standbeelden in Thorn (foto’s)

Een wandeling maken door het witte stadje, en meer dan twintig keer verrast worden door een levend standbeeld. Dit was zondag 9 juni, Eerste Pinksterdag, in Thorn mogelijk.

Zondag stond Thorn even letterlijk stil tijdens ToonBeeld, het Open Limburgs Kampioenschap Levende Standbeelden. Ook dit jaar was de organisatie er weer in geslaagd om de mooiste beelden uit de verre omtrek te selecteren.

ToonBeeld Thorn is niet alleen het enige, maar vooral ook het enigste festival in zijn soort op Limburgse bodem.

Het historische stadje vormt al jaren het ideale decor voor de meer dan twintig beelden die verspreid door het centrum staan opgesteld. Dat vinden niet alleen de bezoekers, maar dat vinden ook de beelden zelf. Niet voor niets komen ze elk jaar weer zo graag naar Thorn om hun nieuwste creaties te tonen. De gemoedelijke sfeer, de vrolijke bezoekers en de historische straatjes vormen samen de perfecte ambiance.

Bezoekers genoten overigens niet alleen van de mooiste living statues, maar maakten meteen een mooie wandeling door de oude kern van het dorpje dat ooit werd geregeerd door adellijke stiftdames. Terrasjes, restaurants en winkels waren open op deze Eerste Pinksterdag en ook de oude abdijkerk was te bezoeken.

Foto’s: Henk Wouters


 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *