Maaseikenaar zorgt voor ambiance op de rommelmarkt

Bijna 50 standhouders op de Bleumerstraat in Maaseik van het begin tot het einde tijdens het Pinksterweekend. Onder hen ook een bewoner van de binnenstad die voor ambiance zorgt.

Guy (Gieke) Jossels woont in de binnenstad vlakbij de Bleumerstraat. Die straat organiseert – op eigen kracht – jaarlijks een braderie. Dat gebeurt als aanvulling op de traditionele antiek- en rommelmarkt, die met Pinksteren door de stad Maaseik wordt georganiseerd. Dat de Bleumerstraat hierop inpikt, was in het verleden de verdienste van Fotograaf Luc Leenders, Lederwaren Antonini en styliste Siska. De laatste jaren maakt het echtpaar van Barbotine het mogelijk dat de straat compleet volstaat d.w.z. vanaf de Markt tot aan de Maasbrug.

Het aantal handelaars en bewoners dat deelneemt, bedraagt ongeveer 1/3 van alle standhouders. Een van die bewoners, is Guy Jossels. Voor hem is het Pinksterweekend wat een weekend Rock Werchter voor anderen betekent. Hij kijkt hier een gans jaar naar uit en verzamelt gedurende die tijd alles waarop hij beslag kan leggen of wat hem wordt aangeboden.

Daarmee trekt hij blijgezind naar de Bleumerstraat, tot groot jolijt van veel bezoekers. Een kwinkslag is nooit ver weg en de vergelijking met Rock Werchter is geen toeval. Guy draait muziek die de hele dag de straat vult en door bezoekers en andere standhouders graag wordt gesmaakt. Dat het volume lichtjes toeneemt – naarmate de dag en het aantal flesjes bier vordert – neemt iedereen er graag bij.

Foto: Peter De Bruyn

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *