Sorteerregels pmd blijven ongewijzigd

In bepaalde regio’s in Vlaanderen wordt vanaf vandaag de nieuwe p+md zak ingevoerd. Voor Limburg is de invoering van deze nieuwe zak pas gepland voor 2021. Tot die tijd veranderen de sorteerregels voor pmd niet en kunnen inwoners van het werkingsgebied van Limburg.net met hun zachte plastics naar het recyclagepark.

In Limburg en Diest blijven de sorteerregels voor pmd nog zeker tot 2021 ongewijzigd. Enkel plastic flessen en flacons, metalen verpakkingen en drankkartons horen in de blauwe pmd-zak. Daarbij is het belangrijk dat de verpakkingen zo goed mogelijk leeggemaakt worden en zoveel mogelijk platgedrukt. Er mag ook zeker niets aan de zak worden gebonden.

Plastic zakjes, plastic schaaltjes, yoghurtpotjes en botervlootjes horen niet in de pmd-zak maar bij de zachte plastics. Zachte plastics kunnen gratis naar het recyclagepark worden gebracht. Ook chipsverpakkingen, schaaltjes van piepschuim en andere verpakkingen die niet uit plastic bestaan horen niet in de pmd-zak maar bij het restafval. Gooi ze dus in de restafvalzak of –bak die huis-aan-huis wordt opgehaald.

In heel Vlaanderen wordt gefaseerd de “nieuwe blauwe zak” ingevoerd. In deze p+md zak mag naast pmd ook ander verpakkingsafval. De invoering van de nieuwe blauwe zak gebeurt stap voor stap omdat de bedrijven die het pmd sorteren en verwerken hun manier van werken moeten aanpassen. Limburg en Diest zijn pas vanaf 2021 aan de beurt voor de invoering. Tot dan verandert er niets en blijven de huidige sorteerregels gelden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.