Unieke zwemervaring bij het Bastion

Een unieke ervaring, dat was de kreet die vele deelnemers donderdag 20 juni gaven, tijdens de opening van het openwaterzwemmen aan het Bastion in Kessenich. Hiermee realiseert de gemeente Kinrooi samen met enkele betrokken partners meteen een quickwin van kinrooimeemaken.be, het online ideeënplatform dat dit voorjaar opgestart werd.

“Op het burgerparticipatieplatform kinrooimeemaken.be werden in totaal 106 voorstellen of ideeën gepost. Binnen dit traject werden sommige ideeën al nader onderzocht. Alhoewel dit traject dient als basis voor het meerjarenbudget, zaten er ook enkele quickwins bij. Dat zijn voorstellen die relatief snel te realiseren zijn met relatief weinig budget. Als de neuzen van alle betrokken spelers dan ook nog eens in dezelfde richting staan, kan er snel actie ondernomen worden”, aldus burgemeester Jo Brouns van de gemeente Kinrooi.

Dankzij de samenwerking met triatlonclub Trisport MnK en Marec, werd donderdagavond een eerste keer het open zwemwater in gedoken, ter hoogte van de baai aan het Bastion te Kessenich.

Het water is niet permanent geopend voor dit open zwemmen. Het gaat in de praktijk tot 30 september om twee dagen per week – dinsdag en donderdag van 19.00 uur tot zonsondergang – dat er onder toezicht van ervaren triatlonclubleden gezwommen kan worden.

Andere voorwaarde is dat het water minstens 14 graden Celsius moet zijn. Een wetsuit is verplicht zolang de watertemperatuur minder dan 18 graden bedraagt maar ook anders zeker aan te raden omdat er altijd zones van koud water kunnen zijn. Een groene vlag geeft aan wanneer het OK is om te zwemmen. Dat is enkel toegestaan op het aangegeven traject tussen de boeilijnen over een afstand van 150 à 170 meter op 6 meter van de kant.
Daarnaast zijn er nog enkele andere voorwaarden. De zwemmer is verplicht om een zwemboei en een (liefst kleurrijke) swimcap of badmuts te dragen. Alleen zwemmen is niet toegestaan: er moeten minstens twee personen samen in het water zijn. Bovendien krijgt iedere zwemmer een persoonlijke tag met zijn/haar naam en de gegevens van een contactpersoon die ingeval van nood verwittigd kan worden. Deze tag wordt aan de oever gehangen op de daartoe bestemde plaats op de dijk, vlakbij de parking.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.