Wandeling in Stramproyer Broek slaat goed aan

Met een nieuwe wandeltocht werd een vaak onbekend deel van het Stramproyer Broek verkend. Door bijna 60 deelnemers werd deze 6 kilometer lange tocht onlangs gelopen, door onbekende paadjes, langs een stukje verborgen heide, en door moerasachtig gebied.

Voor extra nattigheid had een ijverige bever gezorgd, die een stevige dam gebouwd heeft in de lossing. Het water liep daardoor niet via de beek het gebied uit, maar stroomde over de dijk, een groot gebied in. Gelet op alle sleepsporen is de familie bever erg druk in het Broek. De Abeek werd gevolgd, en via de boombrug overgestoken. Vele verhalen uit de eeuwenlange geschiedenis van het gebied waren verzameld en opgetekend. Via een wederom goed verborgen Kranevin, met wellicht de grootste mierenhoop rode bosmieren van Stramproy, eindigde de tocht bij de Broekmolen. Daar kon ook een kijkje genomen worden, en legden de twee vrijwilligers geduldig uit hoe de molen werkte en functioneerde. De aanwezigen lieten hun waardering voor deze nieuwe tocht blijken.

Ook bestaande wandelroutes in en rond Stramproy worden momenteel nagekeken. Ook de bewegwijzering wordt daarbij onder handen genomen en geactualiseerd.

Foto: Gert van Elk

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.