Everzwijnen vanuit Nederland naar onze streek

everzwijn

Er leven drie stammen van everzwijnen in onze provincie. Dat blijkt uit genetisch onderzoek van het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek. Van de stam die er in 2015 bij kwam, staat vast dat die uit Nederland komt.

Vanaf 2006 zijn er weer everzwijnen in Limburg, uit twee verschillende stammen. “Eén daarvan leefde in de Vallei van de Zwarte Beek en een andere in het Nationaal Park Hoge Kempen”, vertelt onderzoekster Anneleen Rutten. Na 2015 is ook een derde genetische stam ontdekt. “En die everzwijnen komen uit Nederland, ze zijn hier door natuurlijke migratie terecht gekomen. Dat blijkt uit een vergelijking met DNA-stalen uit Nederland.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *