Klimaatbestendige inrichting plan Gelrehof

Ook de gemeente Echt-Susteren heeft in toenemende mate te maken met klimaatverandering. Door de vele verhardingen en toenemende (piek)buien treed wateroverlast sneller op.

Dit probleem speelt de afgelopen jaren ook vaker bij Gelrehof, nabij de Grote Tiend in Echt. Daarom wordt het aanwezige groengebied hier aangepast zodat hemelwater wordt opgevangen en kan infiltreren in de ondergrond. Een voorwaarde hiervoor was dat het huidige groengebied aantrekkelijk en groen moest blijven.

Samen met bewoners heeft de gemeente Echt-Susteren daarom een ontwerp opgesteld waarin deze – klimaat adaptieve – maatregelen een plek hebben gekregen. In het najaar komen er nog extra bomen voor meer biodiversiteit en afvang van hemelwater. In overleg met de kinderen uit de buurt zijn daarnaast speelaanleidingen toegevoegd, die in combinatie met deze nieuwe inrichting een speelse dimensie zal opleveren. De uitvoering is in handen van Brouwers Infra-ontwikkeling uit Weert en duurt tot eind juli. Wethouder Peter Ruijten: “Met recht kan gezegd worden dat na uitvoering van deze werkzaamheden het plan Gelrehof straks klaar is voor de toekomst!”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *