Sterkste man van Nederland in Weert

Zondag 7 juli strijden de twaalf sterkste mannen van Nederland voor de titel ‘Sterkste man van Nederland 2019’ op de Markt in Weert. Tijdens dit gratis toegankelijke evenement strijden zij in zes verschillende onderdelen om dit kampioenschap. De finale begint om 13.00 uur op de Markt.

De gemeente Weert ondersteunt dit evenement. Wethouder Martijn van den Heuvel: “Toen ik mijn oud schoolgenoot Teun Moors tijdens de reünie van de Philips van Horne scholengemeenschap tegenkwam, was dit kampioenschap het eerste waar hij over begon. Het leek hem fantastisch als dit evenement, dat al sinds 1979 in verschillende Nederlandse steden wordt georganiseerd, een keer in Weert georganiseerd zou worden. We hebben daar goed over gesproken en uiteindelijk besloten medewerking te verlenen. Zondag 7 juli kunnen zo’n 3000 bezoekers de twaalf sterkste mannen van Nederland live in actie zien in Weert. Daarnaast wordt Weert finaleplaats voor de Sterkste Man van Limburg in 2020, 2021 en 2022.”

Via allerlei voorrondes hebben de 12 deelnemers zich gekwalificeerd voor dit kampioenschap. Onder andere Weertenaar Teun Moors en Alex Moonen uit Schinveld maken kans op de titel.

Het evenement bestaat uit verschillende onderdelen. Om de wedstrijd zo eerlijk mogelijk te maken, zijn de officiële onderdelen pas één maand van tevoren bekend gemaakt.
Alle kandidaten voeren zes verschillende onderdelen uit: vrachtwagen trekken, bakstenen tillen, auto’s tillen, zware betonnen stones of strength tillen, een medley-onderdeel en de zogenaamde yoke race, waarbij een zwaar juk met koeien verplaatst moet worden.
Onlangs kregen belangstellenden al een klein voorproefje te zien: de organisatie heeft de ondergrond getest voor de wedstrijd. Een aantal deelnemers heeft een grote truck met oplegger (bij elkaar goed voor 16.000 kg!) met de hand vooruit getrokken. Op 7 juli gaan we meer van dit soort spectaculaire onderdelen zien.
Het evenement begint op 7 juli om 13.00 uur op de Markt in Weert. Het is gratis toegankelijk voor publiek. De voorrondes en de uiteindelijke finale zijn ook terug te kijken op televisie.

Foto: Gemeente Weert

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *