Verdubbeling budget bestrijding eikenprocessierups in Maaseik

De hinder die mensen hebben van de eikenprocessierups lijkt dit jaar groter dan voorheen. “In de Stad Maaseik gaan we dit rigoureus aanpakken”, zo laat burgemeester Johan Tollenaere weten.

De Stad Maaseik heeft een budget van bijna 100.000 euro beschikbaar gesteld voor de bestrijding van de eikenprocessierups. “In een overleg met de ambtenaren bleek dat we meer maatregelen moesten nemen. Een extern bedrijf dat voor ons de bestrijding doet hebben we opdracht gegeven verder te werken”, zo vervolgt de burgemeester.

Ook gaat het stadsbestuur hogere overheden op de hoogte stellen van de problematiek. “We zijn in de regio de enige gemeente die ook op privéterreinen, waar we kunnen geraken, curatief werken, dus gaan opzuigen. In andere gemeenten moeten mensen zelf aannemers contacteren om te komen branden of opzuigen”, aldus burgemeester Tollenaere.
Ook voor het toerisme is de problematiek rondom de eikenprocessierups groot. “Met name het fietstoerisme en de jeugd die op bivak komt in onze gemeente kan hinder ondervinden van de eikenprocessierups. Ook daarom is het goed dat we dit aanpakken”, zo besluit de burgemeester.

Men gaat hogerhand vragen om voor volgend jaar, net zoals in Duitsland, vliegtuigen en helikopters in te zetten om de eikenprocessierups te bestrijden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *