POM Limburg schakelt versnelling hoger

2018 was een topjaar voor de Limburgse economie. Nooit eerder waren er meer Limburgers aan het werk en ook het aantal startende ondernemingen bereikte een nieuw jaarrecord. De werkloosheid staat op het laagste peil sinds tien jaar en de Limburgse ondernemers hebben de economische hoogconjunctuur aangegrepen om voor een recordbedrag te investeren in de toekomst van hun bedrijf.

“In tijden van hoogconjunctuur doet onze provincie het meestal beter dan gemiddeld, maar wanneer de economie op wereldschaal begint te stokken, dreigt Limburg bovengemiddeld hard in de klappen te delen. Om de Limburgse economie voldoende te wapenen en om op eigen kracht te blijven groeien, ook wanneer de economische conjunctuur afkoelt, is het noodzakelijk de krachten te blijven bundelen”, aldus POM voorzitter en gedeputeerde Tom Vandeput. “Het afgelopen jaar heeft POM Limburg o.a. met de uitbouw van de platformwerking rond een aantal speerpuntsectoren belangrijke stappen gezet om het economisch weefsel van onze provincie versneld te ontwikkelen en blijvend te versterken. POM Limburg staat nu meer dan ooit op de kaart als een relevante actor in ons sociaaleconomisch landschap”, aldus POM voorzitter en gedeputeerde Tom Vandeput.

De aanpak ligt in lijn met de ambitie om Limburg economisch te versnellen, die POM Limburg zichzelf in 2017 heeft opgelegd. Het team is uitgebreid, zowel in aantal als in skillsets, en de banden met het Limburgse bedrijfsleven, de steden, de gemeenten en de kennisinstellingen zijn dankzij de sectorplatformen Logistiek, Maak, Creatieve Economie, Bouw, Zorg, Circulaire Economie en Energie verder aangehaald. Van daaruit zijn gerichte acties en projecten ter ondersteuning en versnelling van de Limburgse economie uitgewerkt. Daarnaast is in elk van de vijf Limburgse streken werk gemaakt van één of meerdere hefboomprojecten die een sociaaleconomische meerwaarde genereren voor de streek, en bij uitbreiding voor de hele provincie.

“Dit leidde tot een mooie reeks van 17 tastbare projecten die in de komende jaren verder ontwikkeld worden. Met EnergyVille en DronePort is geïnvesteerd in innovatieve infrastructuren om ondernemerschap in toekomstgerichte groeisectoren alle kansen te bieden. Ze maken deel uit van de profilering van het nieuwe Limburg dat op eigen kracht zich als innovatieve provincie verder op de kaart zet”, aldus gedeputeerde Tom Vandeput.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *