Start bouw nieuwe brandweerkazerne en nieuwe tankautospuit in Nederweert

brandweer-logo

Op woensdag 10 juli wordt de start van de nieuw te bouwen brandweerkazerne aan de N275 in de gemeente Nederweert met een symbolische handeling gemarkeerd. Dat gebeurd met de nieuwe tankautospuit van de brandweerpost Nederweert nadat deze wagen eerst ingewijd is. Het programma start om 19.00 uur op de Smisserstraat, nabij huisnummer 55, te Nederweert.

Het symbolisch moment vindt plaats in aanwezigheid van een afvaardiging van het gemeentebestuur, de postcommandant van Nederweert, de directie van de Veiligheidsregio Limburg-Noord en het personeel van de brandweerpost Nederweert. Ook de direct omwonenden en de dorpsraad zijn voor het feestelijke moment uitgenodigd.

In week 28 starten de bouwwerkzaamheden voor de nieuwe kazerne. In de dagen ervoor worden al voorbereidingen getroffen zodat 10 juli de officiële start gemaakt kan worden. Burgemeester Evers zal een ‘eerste’ handeling verrichten.

Burgemeester Evers, zijn vrouw en (klein)kinderen worden thuis met de nieuwe tankautospuit en andere brandweervoertuigen opgehaald en naar de Smisserstraat gebracht voor de eerste handeling om de start van de bouw te markeren en gelijktijdig informeel afscheid te nemen van de volledige brandweerpost Nederweert.

De bouw van de nieuwe kazerne is onder meer nodig, omdat de bestaande kazerne aan de Gutjesweg sterk gedateerd is. Aanpassen vraagt een flinke investering. Ook de ligging is vanwege de huidige verkeersstructuur in Budschop niet optimaal. De wettelijke opkomsttijden werden daardoor niet gehaald. De nieuwe kazerne is een duurzame kazerne en wordt gekoeld en verwarmt met luchtwarmtepompen. Hierdoor is het uitvoeren van een gasaansluiting overbodig geworden. De benodigde stroom die hiervoor nodig is wordt opgewekt door zonnepanelen.

Als portefeuillehouder voor de openbare orde en veiligheid heeft burgemeester Evers zich sterk gemaakt voor een nieuwe brandweerkazerne. “Samen met de brandweer Nederweert en de Veiligheidsregio Limburg-Noord richten we een robuuste brandweerpost op voor de lange termijn. Het zorgt voor het langdurig en duurzaam waarborgen van de veiligheid in Nederweert”, aldus de burgemeester.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *