Kinrooi nu al op zoek naar gemachtigd opzichters voor nieuwe schooljaar

U kent ze wel: de vrijwilligers die dagelijks in weer en wind bezig zijn om de kinderen veilig van en naar school te begeleiden. Maar het is toch vakantie, zal u zeggen? Dat neemt niet weg dat de gemeente Kinrooi nu al een oproep doet naar nieuwe vrijwilligers die als gemachtigd opzichter aan de slag willen gaan op 2 september.

Schepen van verkeer Mark Hoedemakers: “Telkens als we samenkomen met onze groep van gemachtigd opzichters krijgen we te horen dat er nood aan nieuwe vrijwilligers is. Op dit moment zoeken we in de eerste plaats minstens twee personen voor het kruispunt in Molenbeersel centrum. Door het overlijden van één van onze trouwe opzichters en het stoppen van een vrijwilliger die al even voorbij de pensioengerechtigde leeftijd is, zijn daar enkele bijkomende krachten nodig. Ze zijn momenteel met negen opzichters die zich dagelijks afwisselen. Daarnaast zijn er ook gemachtigd opzichters nodig in de Kasteelstraat te Kessenich, bij de schoolomgeving van Icarus. Los van deze twee locaties, stellen we vast dat overal extra mankracht gewenst is. Dan kan er bijvoorbeeld ook eens (meer) gewisseld worden met de huidige opzichters.”

Wie meer wil weten of eraan denkt zich kandidaat te stellen om gemachtigd opzichter te worden, kan contact nemen met de dienst vrije tijd in GC De Stegel via 089-300.840. De dienst voorziet een opleiding voor geïnteresseerden zodat zij ook wettelijk in orde zijn als gemachtigd opzichter. Ook het materiaal – een bordje, een herkenbare jas, … – wordt ter beschikking gesteld.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *