25 jaar dorpsfeest in Dorne

Dubbel feest in Dorne. De Deireleire Fieste bestaan 25 jaar en vonden afgelopen weekend plaats op een gloednieuwe locatie. Zaal de Bempt werd bij deze gelegenheid officieel geopend.

Twee keer feest in het Maaseiker dorp Dorne. De jaarlijkse Deireleire Fieste vierden hun zilveren jubileum en dit op een gloednieuwe locatie. Het was Raf Didden, directeur van basisschool De Kornuit, die de honneurs mocht waarnemen, samen met voorzitter Miel Moors en de burgemeester van Maaseik. Zij spraken vol lof over het dorpsfeest en zaal de Bempt als nieuwe locatie. De zaal bevindt zich pal langs de basisschool en krijgt een multifunctionele invulling. Enerzijds als sport- en eetzaal voor de leerlingen van basisschool De Kornuit.

Anderzijds als polyvalente zaal voor het verenigingsleven. Zo worden er ’s avonds sportlessen georganiseerd en kunnen de lokale toneelvereniging en dansclub zich uitleven op het groot podium. “De zaal is broodnodig in Dorne en een opportuniteit om nieuw leven in het verenigingsleven te blazen”, zegt de directeur van De Kornuit. De werken gingen in 2017 van start en het project is een samenwerking tussen de basisschool, de parochie, de kerkfabriek en de stad Maaseik.

Het was minister Hilde Crevits die extra middelen vrijmaakte voor de realisatie. Dit alles leidde tot een resultaat dat de Dornenaars tevreden mochten bewonderen en gebruiken voor de jarige Deireleire Fieste.

Foto: Peter De Bruyn

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *