Dilsen-Stokkem realiseert tweede hondenlosloopzone

De Stad Dilsen-Stokkem gaat een hondenlosloopzone aanleggen in het bos aan de Brugstraat in Rotem. De werken, goed voor een kostprijs van ca. € 10.000, worden spoedig afgerond.

Wandelaars, joggers of fietsers hebben soms al eens last van honden. Niet iedereen vindt het even leuk als een hond enthousiast tegen hen opspringt of luid blaffend achter hen aanrent. Daarnaast hebben alle honden een jachtinstinct. Als een hond een wild dier ruikt, wordt dat instinct geprikkeld. Hij gaat er op af, uit nieuwsgierigheid of om het te vangen. Komt een hond te dicht in de buurt, dan schrikken de dieren op.
Toch is het heel belangrijk dat elke gezonde hond zich eens kan uitleven. Dat kan binnenkort in de speciale hondenlosloopzone.

Dit is de tweede hondenlosloopzone in de gemeente want aan de Negenoordplas kunnen de viervoeters zich ook al sedert jaren uitleven.

Hondenbaasjes laten hun hond graag eens zonder lijn lopen. Daarom laat het gemeentebestuur een hondenlosloopzone aanleggen in het bos aan de Brugstraat in Rotem (achter Kapel van de Weerstand). De losloopzone is volledig omrasterd kan via 3 toegangspoortjes betreden worden.

Buiten de losloopzone moeten honden steeds aangelijnd blijven. Ook op weg van en naar de hondenzone moet men de hond dus aanlijnen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *