Gezond kokerellen in de kinderkookschool in Susteren

Het afgelopen jaar hebben kinderen van basisschool de Springdonk in Susteren meegedaan aan een pilot koken voor kinderen. De pilot ‘smakelijk leren’ was een groot succes waardoor de kinderKOOKschool nu een eigen locatie krijgt in de oude Macintosh Loods bij de Harmoniezaal in Susteren. Met de nieuwe locatie kunnen ook andere scholen meerdere dagdelen per week gebruik maken van de kookschool.

De verbouwing van de harmoniezaal is van start gegaan en dit heeft Stichting Menswel gevierd met alle vrijwilligers, de betrokken bestuurders en andere belangstellenden. In de harmoniezaal komt een grote keuken en instructieruimte dankzij een royale subsidie van de provincie Limburg. Het streven van de opgerichte stichting is om voor de start van het komende schooljaar klaar te zijn met de verbouwing. Alle basisscholen in Echt-Susteren en de rest van Midden- en Zuid-Limburg die koken willen opnemen in hun leerprogramma, mogen gebruik maken van deze kookschool. In september starten twee scholen uit Susteren met het kookprogramma.

Op deze manier komen kinderen vanaf zes jaar in aanraking met gezond voedsel, proeven ze de authentieke smaken van verse groenten en leren ze hoe ze gevarieerd voedsel kunnen bereiden. Dit draagt bij aan een gezond eetpatroon en een gezond gewicht. Daarnaast wordt de harmoniezaal, met dit nieuwe initiatief, ook overdag optimaal benut.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *