Verbetering doorstroming N76 in Oudsbergen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt momenteel tot het najaar op de N76 Weg naar Meeuwen. De kruispunten met de Bedrijfsstraat en de Weg naar Zwartberg krijgen een nieuwe inrichting om de doorstroming van het verkeer te verbeteren.

De ingrepen situeren zich ter hoogte van de twee rotondes op de N76 Weg naar Meeuwen in de buurt van het bedrijventerrein in Opglabbeek.
Ter hoogte van de Bedrijfsstraat zal verkeer vanuit Meeuwen door de aanleg van een bypass langs de rotonde heen kunnen rijden. Hierdoor komt er meer capaciteit vrij op de rotonde, waardoor de andere rijbewegingen vlotter en veiliger kunnen verlopen.
De rotonde ter hoogte van de Weg naar Zwartberg verdwijnt. In de plaats komt er een nieuw kruispunt dat met slimme verkeerslichten het verkeer vlotter en veiliger zal laten doorstromen. De verkeerslichten monitoren voortdurend de verkeerssituatie om alle verkeerstypes zo efficiënt mogelijk voorbij het kruispunt te sturen. Voor verkeer dat van Meeuwen richting Opglabbeek wilt, voorziet het agentschap een afslagstrook zodat doorgaand verkeer geen vertraging ondervindt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *