Neos Dilsen-Stokkem op uitstap naar Brussel

Na hun daguitstappen naar Aken en ’s Hertogenbosch brachten de Neos-leden van Dilsen-Stokkem onlangs een bezoek aan hoofdstad Brussel.

Gelukkig koos Neos voor deze uitstap tijdens de vakantieperiode, waardoor de reizigers weinig last van files hadden. Rond half tien werden ze verwacht in brasserie Le Roy d’ Espagne met prachtig zich op de Grote Markt. Een ontbijtkoek en een croissant met een tas koffie was hier wel welkom.

Daarna werden de Neos-leden opgepikt door twee Nederlandstalige stadsgidsen die samen met hen een wandeling van ongeveer twee uur maakten door het historisch hart van Brussel. Zo wandelden ze langs de Kunstberg, het Koningsplein, de kathedraal Sint-Michiel en Sint-Goedele en de St-Hubertusgalerij. Ook de vele parlementen en ambtswoningen die de stad rijk is, werden aangedaan. Manneke Pis kon dan natuurlijk ook niet ontbreken op dit traject. De rondleiding werd afgesloten op de Grote Markt bij brasserie Le Roy d’ Espagne, waar de leden tijd maakten voor een stevige maaltijd.

Hun middagdutje moesten ze dan maar overslaan, want rond twee uur vertrokken de leden met hun bus voor een rondrit door Brussel en omgeving, eveneens met een Nederlandstalige gids. Ook waren er enkele tussenstops voorzien, zoals aan het atomium. Om half vijf was het dan tijd om deze boeiende stad te verlaten en via een tussenstop in de buurt van Leuven richting Dilsen-Stokkem terug te keren.

Foto: Piet Gonissen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *