Mooie bezoekcijfers én langere verblijven voor toeristische sector in juli

De zomervakantie is intussen halfweg. De tussentijdse balans voor de toeristische sector is positief, blijkt uit een uitgebreide rondvraag die Toerisme Limburg uitvoert bij logiesuitbaters, restaurants en cafés.

Het aantal toeristen blijft met 150.000 stabiel in vergelijking met dezelfde periode in 2018. De gemiddelde logiesbezetting bedroeg bijna 70 procent en de verblijfstoeristen leverden een omzet op van 70 miljoen euro.
Er waren naar schatting 725.000 overnachtingen, een stijging met 5 procent tegenover juli vorig jaar, wat duidt op een ander verschil met vorig jaar: de gasten blijven deze zomer iets langer, gemiddeld bijna vijf in de plaats van vier nachten.

Het wisselvallige weer van juli zorgde voor nog een verschuiving: 20 procent van de logiesuitbaters kregen meer last-minuteboekingen dan in juli 2018. Ook de grootte van het gezelschap neemt toe: verblijfsgasten komen nu gemiddeld met z’n vieren, vorig jaar bestond een gezelschap gemiddeld uit 3 personen.

Qua activiteiten blijft fietsen duidelijk de vaste waarde. Met 36.000 fietsers was onze Nationale feestdag, 21 juli, een absolute topdag. Het gloednieuwe “Fietsen door de Bomen” mocht 61.000 fietsers verwelkomen in de eerste vakantiemaand.
Het wisselende weer was ook voor de activiteiten een belangrijke factor. Zowel binnen- als buitenattracties kunnen tevreden terugblikken op juli. Toeristen kozen daarbij voor nieuwkomers als Biomista in Genk, maar ook voor vertrouwde publiekstrekkers zoals Bokrijk. De hoge temperaturen maakten juli tot een topmaand voor de waterattracties.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *