Aandacht voor Ophoven tijdens OLS in Sevenum

Het Oud Limburgs Schuttersfeest in Ophoven ligt menigeen in de regio nog vers in het geheugen. Zaterdag 13 juli werd bij de winnaar van het OLS van 2018, in Sevenum, de strijd verder gestreden waarbij Schutterij Sint-Willibrordus uit Meijel met d’n Um huiswaarts keerde.

In een spannende strijd om D’n Um werd het taaie Venrayse Zandakkermansgilde St. Jan verslagen.

Mark Stemkens zorgde voor een groot feest onder de Meijelnaren door het beslissende bölke te raken. Het jonge zestal, dat uit maar liefst vier vrouwen bestaat, was door het dolle heen. Het meenemen van D’n Um betekent dat het Oud Limburgs Schuttersfeest volgend jaar in Peel en Maas, dat dan tevens 10 jaar bestaat, zal plaatsvinden. Het peeldorp en de gemeente mag zich opmaken voor het OLS 2020.

Bij het schutterslokaal in Sevenum werd nog teruggeblikt naar het Oud Limburgs Schuttersfeest in Ophoven. Hier prijkte immers de vlag van Ophoven. “Zelfs 1 jaar na de overdracht van een geweldig goed georganiseerd OLS-feest houdt men ons nog hoog in het vaandel en hangt de vlag van Ophoven-Kinrooi bij onze collega’s in Sevenum”, aldus René Vounckx, voorzitter van Schutterij St.-Servatius Raam-Opoven.

De vlag pronkte aan de kantine van de schutterij in Sevenum tijdens het afgelopen OLS. “Het was ook ditmaal een mooi OLS in Sevenum”, aldus voorzitter Vounckx uit Ophoven die nog bijna dagelijks terugdenkt aan de tijd dat in Ophoven het OLS georganiseerd werd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.