Aangenaam zwemwater dankzij warmtepompen bij Wilhelm Tell

(advertorial)
Recreatieoord Wilhelm Tell in Oudsbergen (Opglabbeek) heeft geïnvesteerd in high tech warmtepompen. Dankzij deze milieuvriendelijke investeringen stijgt de watertemperatuur van de buitenbaden gevoelig.

Het Waterparadijs met zijn vele waterattracties aan de Hoeverweg 87 staat al jaren in het lijstje van warmste publieke zwembaden. “Elke zomer verwarmen wij ons zwemwater. Het zwembadwater blijft niet uit zichzelf aangenaam op temperatuur. Alleen met zonnestralen wordt het water niet voldoende warmer”, legt Lode Nulmans van Wilhelm Tell uit. “Met de gloednieuwe en efficiënte hoog rendement warmtepompen zullen onze bezoekers nog comfortabeler kunnen genieten van aangename waterpret, ook als de zon zich eens een dagje minder laat zien. Met het nieuwe high tech verwarmingssysteem zal ons zwemwater tot 4 graden warmer zijn in vergelijking met de vorige installatie op stookolie en hout.”

De vier krachtige warmtepompen halen warmte uit de omgevingslucht en zorgen er vervolgens voor dat het water een zeer aangename temperatuur bereikt. De omschakeling naar hernieuwbare energiebronnen is een bewuste keuze. Nulmans: “Enkele jaren geleden hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen. Investeren in hernieuwbare energie is een duurzame manier om met de stijgende energieprijzen om te gaan. Maar vooral de vele zwemmers zullen deze ecologische investeringen comfortabel aan den lijve ondervinden.”
In de wintermaanden zullen de nieuwe warmtepompen ook het water van het binnenzwembad verwarmen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *